torsdag 10 juli 2008

...fylld av rik passion!

Denna vackra bild, på en nektarätande Kolibri är en bra symbol för Colombia. Skönheten och styrkan finns där...landet är däremot inte litet. Variationen i klimat...allt från "alpina" landskap, till vad som kan liknas vid svensk sommar/försommar (året runt) , till medelhavsklimat och det tropiska. Variationerna märks på alla de olika maträtter du finner lokalt...alla med en god smak (minst sagt). Variationen vad det gäller frukter är otrolig...och verkligen njutbar.

Colombia täcker ca 0.8% av världens landyta...men har 10% av jordens fauna och flora. Många arter finns bara i detta land.

Visst finns det problem i landet, tidigare inbördeskrig har påverkat det negativt...men freden har kommit till landet och Farc-gerillans kraft tynar bort. Det finns sociala skillnader, bilden nedan ger en bra inblick i hur stora kontrasterna är. Men alla dessa problem är ekonomiskt och politiskt betingade, kan alltså lösas.


Vad det gäller nöjen, ja även på detta område finner du allt. Musik, dans, glädje natten lång i t.ex Zona T eller Zona Rosa i Bogotá. Överallt hittar du en livsglädje, livskvalité som bäst beskrivs med ordet "rumba"...och vad det är lär du dig bäst på plats.
Varje kväll i Cartagena var en fest, en minikarneval av musik och dans...vackra, vänliga människor som njuter av livet och allt det positiva det ger.

Är du intresserad av sport och äventyr...ja även då hittar du allt här. Du kan simma, segla, surfa, dyka i Karibiens underbara och kristallklara vatten. Du kan åka skidor uppe i bergen, du kan cykla...du kan lätt hyra en häst för långa sköna ridturer genom de vackra naturscenerierna...o.s.v.

Colombia är inte bara passion i ordets rätta betydelse...du lär också fyllas av glädje, aktivitet om du åker dit.

Inga kommentarer: