onsdag 16 juli 2008

Villa de Leyva, en av Colombias många små pärlor!


Den lilla staden Villa de Leyva har ca 8000 invånare. Befolkningen mer än fördubblas över veckoslut, semestrar, när folk från bl.a. Bogotá tar en "andningspaus" här. Staden ger ett skönt intryck av att tiden stannat...

Mina bilder talar för sig själva...







Den lilla "hemlösa" hunden sov tryggt, ompysslad av stadens befolkning fick han och kompisarna mat, omvårdnad och "personalen" mockade också efter dem i skymningen. Denna omvårdnad av de fyrfota vännerna gav staden ytterligare ett av många positiva intryck hos mig.



Barnen lekte på det stora kullerstensbelagda torget, Colombias största med sina 14 000 kvadratmeter. Det kändes nästan som om man befann sig i 1600-talet. Exteriört har inte mycket förändrats sedan staden grundades 1572. 1954 blev staden ett nationellt monument över kolonialtiden och skyddad som ett arkitektoniskt reservat. Man får bygga nytt i staden, men då måste huset fullt ut smälta in i miljön.



Jag återkommer med fler inlägg om staden, dess fantastiska omgivningar och en hel del som distriktet Boyacá har att bjuda på. Villa de Leyva är bara en pärla bland många...väldigt många!

Mvh Thomas.

3 kommentarer:

Mia Ankarvall sa...

*ler* Den ÄR snygg din blogg. Haha... Och nu är inlägget snyggt med..

Thomas sa...

Jo, det är en snygg blogg! *ler*...håller med dig!

Och nu har jag fått bort de konstiga "koder" som låg under bilderna...vad det nu var?

Men man måste ha en snygg blogg när så snygga (och vackra) personer kommenterar! *ler*

Kram.

Mia Ankarvall sa...

*ler* Du är som vanligt rar! Tack!

Kramen!